KIP CURRY ZONDER KIP

Zo... Paasweekend zit er op! Dat hebben we dan ook maar weer gehad. We kregen familie over de vloer voor een uitgebreide brunch en, al zeg ik het zelf, die was mega geslaagd! Dit slaatje voor op een broodje is er door gevlogen tegen een record tempo en als je het maakt, zal je begrijpen waarom. 

Vegan chickpea curry salad spread

Dit heb je nodig:

  • Kikkererwten (uit blik of zelf gekookt)
  • Veganaise (te koop in de bio winkel, maar nog een beter recept vind je hier)
  • Lente-ui
  • Currypoeder
  • Kurkuma 
  • Peper & zout

Zo maak je het:

  • Als je de kikkererwten droog koopt, laat je ze eerst een nachtje weken en vervolgens laat je ze nog 20 minuten koken.
  • Wanneer de kikkererwten afgekoeld zijn plet je ze met een vork of haal je ze heel kort door de blender zodat er een paar verpulverd zijn en een paar nog heel.
  • Snijd de lente ui (hoeveelheid naar keuze) fijn of doe ze ook even door de blender.
  • Meng de kikkererwten en de lente ui met een aantal lepels veganaise, een half theelepeltje kurkuma en currypoeder naar smaak. 
  • Breng op smaak met nog wat peper & zout en smeren maar! 
Vegan chickpea curry salad spread

Veel kookplezier

&

Eet smakelijk