BUDDHA BOWL MET BIMI, NORI, GROENE ASPERGES EN AVOCADO

Er gaat niets boven een gezonde portie groene groentjes. Combineer dat dan nog eens met een Oosters sausje én de smaak van verse sushi ... hemel op aarde. 

Laat de verschillende sausjes die je nodig hebt je niet afschrikken want je zal zien dat die in elk Oosters gerechtje terugkomen. :-) 

Bimi Buddha Bowl

Dit heb je nodig:

  • 200g bimi (broccolini)
  • 250g champignons naar keuze
  • 1 bussel groene asperges
  • 2 à 3 kopjes volkoren rijst
  • 1 avocado
  • 2 vellen nori 
  • 1 appelsien
  • 1 limoen
  • agave siroop
  • sojasaus
  • rijstazijn
  • sesamolie
  • sesamzaadjes

Zo maak je het:

  • Volkoren rijst moet ongeveer 20 minuten koken, dus dit doe je als eerste.
  • Snijd het onderste witte en hardste deel van de asperges. Was de asperges en snijd ze.
  • Was de bimi en trek de takjes los van elkaar.
  • Maak de champignons proper en snijd ze of trek ze los van elkaar, afhankelijk van de soort.
  • Voor de saus doe je in een mengbeker 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel agave siroop, 1/4 kopje appelsiensap, 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels rijstazijn, 2 eetlepels sesamolie en optioneel een beetje zest van de appelsien.  
  • Verhit een eetlepel plantaardige olie in een pan en voeg er de asperges aan toe. Laat ze een 2-tal minuutjes goed bakken en voeg er dan wat water aan toe. Zet een deksel op de pan en laat de asperges zo nog een 2-tal minuten garen.
  • Haal het deksel van de pan en laat het water verdampen. Wanneer het water weg is voeg je een scheut sojasaus toe en roerbak je de asperges nog even verder.
  • Zet de asperges aan de kant, verhit opnieuw wat olie in een pan, pers er een teentje look in en voeg de bami eraan toe. Paar minuutjes laten garen, af en toe eens omroeren en dan zijn ook die klaar. 
  • In dezelfde pan of in een andere pan tegelijkertijd bak je de champignons even kort op een heet vuur. 
  • Doe in elk bordje een beetje rijst, champignons, asperges en bimi. Giet een 2-tal lepels saus over de rijst, snijd de avocado aan en leg een paar schijfjes op elk bord. Toppen met nori en geroosterde sesamzaadjes en je bent klaar om te serveren! 
Bimi Buddha Bowl

Veel kooklplezier

&

Eet smakelijk