SMOSJE KOOLSLA

Een koolslaatje kan er bij mij altijd wel in. En dat op een vers boterhammetje met een laagje veganaise... Niet verkeerd! 

Vegan coleslaw sandwich

Dit heb je nodig:

  • 1/4 van een kleine rode kool
  • 3 à 4 wortelen
  • Rozijnen
  • Komijn
  • Peper & zout
  • Koriander (optioneel)
  • Veganaise (het recept voor vegan mayonaise vind je hier)
  • Extra rauwkost; bijvoorbeeld radijsjes, spinazie, komkommer, ...)
  • Brood, tenzij je het als een salade wil maken

Zo maak je het:

  • Voor de koolsla snijd je de wortelen en de kool fijn. Dit kan handmatig, in een blender of met een rasp. De hoeveelheid kool en wortelen hangt af van hoeveel koolsla je wil maken, maar zorg ervoor dat er een mooie verhouding is tussen paars en oranje. 
  • Meng onder de wortelen en kool een handje rozijnen, een snufje peper en zout, een theelepel komijn, een handje fijngehakte koriander (indien gewenst) en een eetlepel veganaise. 
  • Beleg je boterham met een laagje koolsla en eventueel nog wat extra rauwkost. Ik gebruikte bijvoorbeeld bladspinazie en radijsjes. 
  • Als mayonaise-freak smeer ik ook graag nog een beetje extra mayonaise op m'n boterham. Oops. 
Vegan coleslaw sandwich
Vegan coleslaw sandwich

Veel kookplezier

&

Eet smakelijk