QUINOASALADE MET ZONGEDROOGDE TOMAAT EN CHAMPIGNONS

Dit is er eentje om aan te tonen dat plantbased allesbehalve moeilijk hoeft te zijn.

Wanneer ik liever lui dan moe ben, hoop ik met heel m'n hart dat er iets in de koelkast ligt dat ik kan gebruiken. En zolang ik voldoende peulvruchten, granen en noten & zaden in huis heb, hoeft dat niet veel te zijn. Een bakje champignons en zongedroogde tomaatjes, daar kom je al een heel eind mee.

Quinoasalade

Dit heb je nodig:

  • Een sjalotje, een rode ui of witte ui
  • Een teentje look
  • Een bakje champignons
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Een kopje ongekookte quinoa

Zo maak je het:

  • Kook de quinoa. (2 hoeveelheden water per hoeveelheid quinoa)
  • Verhit in een pan een eetlepel plantaardige olie.
  • Snijd een teentje look fijn en voeg toe aan de olie.
  • Snijd de champignons en bak ze goudbruin. 
  • Snijd een ajuintje fijn en hak de zongedroogde tomaatjes fijn.
  • Voeg alles samen en breng op smaak met een beetje peper, zout en olijfolie. 
Quinoasalade met zongedroogde tomaat en champignons
Quinoasalade met zongedroogde tomaat en champignons

Veel kookplezier

Eet smakelijk