PASTINAAK EN WORTELSOEP MET KURKUMA EN PITTIGE KIKKERERWTEN

Winter is coming, so let's have soup! Deze vullende soep kan perfect dienen als maaltijd 's avonds, wat ik op sommige weekavonden echt gewoon zalig vind. De gember en kurkuma voegen er een heerlijke extra smaak aan toe en je kan ze zelf zo pittig maken als je wil.

Pastinaaksoep- DSC_1680 - © Beets & Roots.jpg

Dit heb je nodig:

  • 3 sjalotjes
  • 4 wortelen
  • 4 pastinaken 
  • Een goei stukje gember van ongeveer 5 cm
  • 2 eetlepels kurkuma 
  • Peper en zout naar smaak
  • Groentebouillon (receptje voor huisgemaakte bouillon komt nog online)
  • Een blik kikkererwten (Ongeveer 400g)
  • Paprikapoeder
  • Chilivlokken
  • Komijn
  • Olijfolie of arachideolie 
  • Bieslook, peterselie, koriander, of eender welke groene kruiden die je zelf lekker vindt
Pastinaaksoep- DSC_1617 - © Beets & Roots.jpg

Zo maak je het:

  • Verhit wat olie in een grote pot. Snijd de ui en de wortelen in grove stukken en doe ze erbij wanneer de olie warm is. 
  • Snijd de gember fijn en doe ook deze in de pot. 
  • Stoof de wortelen al een 10-tal minuten en doe dan ook de pastinaak erbij, samen met de kurkuma en wat peper en zout.
  • Na 10 minuten stoven ongeveer doe je water in de pot, zodat de groenten ruim onder staan. 
  • Laat de soep gedurende een 30-tal minuten koken op een zacht vuur, met een deksel op de pot.
  • Verhit intussen een eetlepel olie in een pan.
  • Wanneer de olie warm is voeg je er de helft van de kikkererwten aan toe, samen met een halve theelepel chilivlokken, een halve theelepel komijn, paprikapoeder en een snufje peper en zout.
  • Bak de kikkererwten tot ze krokant worden en sommigen zelfs ploffen. 
  • De andere helft van de kikkererwten voeg je toe aan de soep. 
  • Wanneer de wortelen en pastinaak zacht genoeg zijn zet je het vuur af en kan je de soep mixen.
  • Serveer de soep en werk af met wat groene kruiden en krokante kikkererwten. 
Pastinaaksoep- DSC_1629 - © Beets & Roots.jpg
Pastinaaksoep- DSC_1673 - © Beets & Roots.jpg

Veel kookplezier

&

Eet smakelijk

Camille-Beetsnroots 4.png