OOSTERSE NOEDELSALADE MET KOOLRABI, KOMKOMMER, VENKEL EN SESAM

Een van mijn betere zelf-uitgevonden gerechtjes tot nu toe, al zeg ik het zelf! Met onder andere koolrabi, een van mijn nieuwe lievelingsgroenten.

IMG_4925.JPG
IMG_4582.JPG

Dit heb je nodig:
(Voor 4 personen)

  • 1 venkel
  • 1 komkommer
  • 1 grote koolrabi
  • Een 5-tal takjes munt
  • Een kleine handvol koriander
  • Een 3-tal stengels pijpajuin
  • 1 eetlepel wit sesamzaad
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad (optioneel)
  • 1 à 2 eetlepels sesam olie
  • 1 theelepel rijstwijnazijn (optioneel)
  • Sap van 1/2 limoen (of van een volledige limoen als je geen azijn gebruikt en het wat zuurder mag)
  • Peper en zout
  • Een snufje chili vlokken als het een tikkeltje spicy mag
  • 400g rijstnoedels 
  • Een handvol pistachenoten (optioneel)

Met optioneel wil ik zeggen dat het gerecht nog altijd even lekker blijft als je deze ingrediënten weg laat. Je kan het dus heus maken als niet noodzakelijk alles in huis hebt. Zo ga ik tenslotte ook altijd te werk; roeien met de riemen die je hebt.

IMG_4587.JPG

Zo maak je het:

  • Was de komkommer en de venkel en schil de koolrabi.
  • Verwijder het groen en de stengels van de venkel zodat je enkel de bol over houdt. (Het overige gedeelte hou ik graag bij om thee van te maken of om een gerecht extra mee te kruiden)
  • Snijd de groenten fijn. Als je een mandoline in huis hebt is dit op 1,2,3 gebeurd!
  • Snijd de munt, de koriander en de pijpajuin fijn en voeg deze bij de groenten.
  • Voeg er de sesamolie, sesamzaden, het limoensap, de azijn, de chili vlokken en wat peper en zout aan toe. 
  • Laat de groenten wat marineren tijdens dat je het water voor de noedels kookt.
  • Haal het water van het vuur wanneer het kookt en doe er rijstnoedels in. Laat ze in het water weken voor ongeveer 4 minuten of tot ze gaar zijn.
  • Spoel de noedels af met koud water en voeg ze toe aan de groenten. 
  • Werk het gerecht af met wat extra pistachenoten indien gewenst.
FullSizeRender.jpg

Veel kookplezier

&

Eet smakelijk

Camille-Beetsnroots 4.png

Ps; je doet me altijd heel veel plezier met een foto of feedback, dus laat maar komen!