GEGRILDE GROENTJES IN DE OVEN MET QUINOA EN HUMMUS

Ik houuuu van groentjes in de oven, mijn favoriet graan blijft quinoa en ik eet bijna dagelijks hummus... Een mix van de drie maakt dan ook een topper van een gerechtje dat alles bevat wat je nodig hebt. 

grilled veggies with hummus and quinoa

Dit heb je nodig:

  • Alle groentjes die je lekker vindt in de oven! Bijvoorbeeld:
  • 1 rode biet  
  • 1 venkel 
  • 1 courgette
  • 1 butternut
  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui 
  • 2 teentjes look 
  • Verse rozemarijn 
  • Verse tijm 
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • 2 kopjes quinoa 
  • Groentebouillon 
  • Voor de hummus:
  • Kikkererwten (uit blik of zelf geweekt en gekookt)
  • Tahini
  • Citroen
  • Komijn
  • Teentje look

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Plet de teentjes look zodat de schil vanzelf los komt. Snijd de uiteinden van de look af, hak de teentjes in grove stukken en verspreid ze over je ovenschaal.
  • Schil de ajuin en snijd deze in grove stukken of in halve ringen. 
  • Was alle groenten en snijd ze in grove stukken. 
  • Van de rode biet verwijder je het onderste gedeelte en van de venkel snijd je het bovenste af tot je een ronde groente hebt. De rode biet kan je ook eventueel schillen.
  • Voeg alle groenten toe aan de ovenschaal. 
  • Besprenkel de groenten met olijfolie. 
  • Voeg de takjes verse rozemarijn en tijm toe.
  • Voeg een snufje zout en peper toe.
  • Laat de groenten ongeveer 20min garen in de oven en roer na 10 minuten even om 
  • Kook de quinoa volgens de instructies (2 hoeveelheden water per hoeveelheid quinoa).
  • Voor de hummus doe je een eetlepel tahini, een eetlepel citroen, een teentje look en een snufje zout in een blender. Blend dit alvast even kort.
  • Voeg de helft van de kikkererwten toe samen met een half kopje vocht van de kikkererwten en blend tot je een egaal geheel krijgt.
  • Voeg er een scheutje olijfolie aan toe en een snufje komijn en blend de massa nog wat meer.
  • Voeg de tweede helft kikkererwten en herhaal het blenden. Voeg nog wat vocht van de kikkererwten toe als het geheel te droog is. Proef en voeg nog wat zout, citroen of andere ingredi├źnten toe tot de smaak goed zit. 
  • Wanneer de groentjes gaar zijn kan je het geheel serveren. 
Grilled veggies
Grilled veggies with quinoa and hummus

Tip: Wees zeker niet bang om te veel te maken. De dag erna meenemen als lunch kan perfect, koud is het ook super lekker! 

Veel kookplezier

&

Eet smakelijk