COURGETTI MET SPINAZIE PESTO & ITALIAANS GEROOSTERDE TOMATEN

Augustus en september zijn dé tomatenmaanden bij uitstek. zeker dit jaar, vanwege de hitte. Receptjes met tomaten maken is dus de boodschap. Niet evident, want tomaten zijn nooit mijn eerste keuze, iets wat ik van mijn mama erfde. Geef ons maar groene groentjes. Vandaar, onderaan héél veel groen, getopt met rood. Dan ben ik zelfs verkocht.

5B581735-18CB-43A1-8B76-4F3CB0AA5A03.JPG

Dit heb je nodig:
(Voor 2 personen met grote honger)

  • 2 courgettes
  • 4 tomaten
  • 2 handenvol spinazie
  • 1/4 bussel peterselie
  • 1 handvol walnoten
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • Gedroogde basilicum
  • Gedroogde oregano
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot
  • Optioneel: zaden of pitjes om af te werken, bijvoorbeeld pompoenpitten of hennepzaad
79C93A61-AABC-4F92-B8F3-4D3AF80BC4E6.JPG

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de tomaten en snijd ze in schijven van ongeveer een cm dik
  • Snijd het sjalotje in fijne ringen
  • Verdeel de tomaten en het sjalotje over een ovenschaal en besprenkel ze met een scheutje olijfolie, 2 fijngesneden teentjes look, een snufje gedroogde basilicum, oregano, peper & zout
  • Zet ze gedurende een 30-tal minuten in de oven, waarvan de laatste 10 minuten onder de gril (de tijd verschilt van oven tot oven, haal de tomaten eruit wanneer ze goudbruin kleuren. Je kan er eigenlijk niet veel fout mee doen behalve ze laten verbranden.)
  • Was de courgettes en maak er courgetti van aan de hand van een spiraalsnijder, een mandoline of een julienne snijder
  • Voor de pesto doe je de spinazie in een blender, samen met de peterselie, 2el olijfolie, 2el water, een handvol walnoten, 1/2tl zout en 1/4tl peper
  • Blend alles tot een egaal geheel. Is de textuur te vast, voeg dan nog wat water toe. Is hij te lopend, voeg dan nog wat extra spinazie of walnoten toe. 
  • Verwarm een pan op het vuur, doe er 1/2 el olie in en verwarm kort de courgetti. Ik had nog wat spinazie over dus deed deze er ook mee onder
  • Wanneer alles klaar is meng je de pesto onder de courgetti en werk je het bordje af met wat tomaatjes en eventueel wat hennepzaad, pompoenpitten, ... 
4271D62B-073C-4262-BBF7-2C9B42E33313.JPG

Veel kookplezier

Let's go tomato

Camille-Beetsnroots 4.png