QUINOASALADE MET BUTTERNUT, AVOCADO EN CRANBERRIES

Geïnspireerd op een gerechtje van de Vegan Detox week waaraan ik besloot deel te nemen. Het duurde welgeteld 1 gerecht, langer dan dat kon ik het exact opvolgen van iemand's recept weer niet volhouden. Oops. Ik liet dus wat dingetjes weg en voegde weer wat andere dingetjes toe en voila, hier is ie dan; een eenvoudige, maar super lekkere én gezonden quinoa salade met butternut pompoen, avocado, cranberries, veldsla, rode ui, walnotenolie, koriander, zonnebloempitten en hennepzaad. 

Quinoa Squash Bowl- DSC_0352 - © Beets & Roots.jpg

Dit heb je nodig:
(Voor 2 personen)

  • 1 avocado
  • 1/2 butternut pompoen
  • Ongeveer 1 kopje ongekookte quinoa
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Een handvol cranberries
  • Een handvol zonnebloempitten
  • Een handvol koriander
  • Hennepzaad
  • 1 kleine rode ui
  • Veldsla
  • 1 à 2 eetlepels walnotenolie 
  • Snufje peper & zout
  • Snufje komijn
  • 1 eetlepel citroensap 
Quinoa Squash Bowl- DSC_0334 - © Beets & Roots.jpg

Zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Schil en snijd de pompoen in stukken. Verzamel deze in een ovenschotel, besprenkel met peper, zout en een eetlepel kokosolie en laat gedurende een 30-tal minuten garen in de oven. (Eerlijk gezegd kan ik er moeilijk een termijn op kleven, want mijn basic oventje doet er bijvoorbeeld 50 minuten over.)
  • Breng de juiste hoeveelheid water aan de kook (2 eenheden water voor 1 eenheid quinoa) en voeg de quinoa toe wanneer het water kookt. Laat de quinoa op een zacht vuur koken tot al het water weg is. Dit zou ongeveer 12 minuten moeten duren. 
  • Om de quinoa al wat smaak te geven voeg ik meestal een theelepel biologische groentebouillon toe en een laurierblaadje. 
  • Voor de rest is het eigenlijk heel eenvoudig; snij de rode ui en de avocado fijn en voeg deze toe aan een slakom met de veldsla, koriander, zonnebloempitjes, cranberries en het hennepzaad. 
  • Wanneer de quinoa klaar is kan je ook deze toevoegen. Ik laat hem liever altijd eerst even afkoelen door hem goed te spoelen met koud water. 
  • Ook de butternut mag erbij wanneer deze gaar is. 
  • Werk de salade af met peper, zout, komijn, walnotenolie en citroen naar smaak. 
Quinoa Squash Bowl- DSC_0350 - © Beets & Roots.jpg
Quinoa Squash Bowl- DSC_0347 - © Beets & Roots.jpg

Veel kookplezier

&

Eet smakelijk

Camille-Beetsnroots 4.png