BANANENBROOD VAN HAVERMOUT

Kijk, dit is nu is echt mijn soort van gebak bakken. Niet te veel wikken en wegen, gewoon lekkere dingen mengen, naar smaak. Je kan dan ook 101 varianten maken op dit recept door dingen weg te laten, te vervangen of toe te voegen. Ik koos deze keer voor een glutenvrije versie, zonder al te veel suiker en met rozijntjes en kaneel. 

Bananabread- DSC_1364 - © Beets & Roots.jpg

Dit heb je nodig:

  • 2 kopjes havermout (glutenvrije of gewone)
  • 2 kopjes kokosmelk
  • 1 kopje amandelmeel
  • 2 grote bananen 
  • Een handje vol rozijnen
  • Kaneel naar smaak
  • Agavesiroop naar smaak
  • Optioneel: vanille naar smaak 
Bananabread- DSC_1337 - © Beets & Roots.jpg

Zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de tweede banaan, in een kom.
  • Giet de mengeling in een bakvorm met bakpapier.
  • Werk de cake af met schijfjes van de tweede banaan.
  • Smeer nog een beetje extra agave siroop op de cake voor een 'glanzend' effect. 
  • Ik gok dat de cake, in een goede oven, een 20-tal minuten moet bakken. Die van mij doet er 50 minuten over, maar dat is geen referentie. 
Bananabread- DSC_1346 - © Beets & Roots.jpg

Veel bakplezier

&

Eet smakelijk

Camille-Beetsnroots 4.png