COWBOY CAVIAR BURRITO MET JALAPEÑO CHEESE DIP

'Acid Cowboys' was het thema voor WECANDANCE dit jaar. In dat kader koos ik voor deze burrito met de welbekende Cowboy Caviar, aangevuld met een dip op basis van cashewnoten en jalapeños. Lekker spicy, just right. Was je er niet bij op het festival of wil je hem gewoon zelf opnieuw maken, dan heb je hier alvast het recept:

6A20DFDE-BDCC-4E43-8F5B-CF3C6BCCC27A.JPG

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • Voor de Cowboy Caviar
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blik maïs (250g)
  • 1 blik rode of zwarte bonen (250g)
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 rode ajuin
  • 1/2 komkommer
  • Olijfolie
  • Komijn
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Een handvol peterselie of koriander
  • Optioneel: 1tl azijn (appelcider, rode wijn azijn, ...)
  • Voor de jalapeño cheese dip
  • 1/2 kopje geweekte cashewnoten
  • 1 eetlepel jalapeño
  • Water
  • Lookpoeder
  • Edelgiestvlokken
  • Cayennepeper
  • Kurkuma
  • Zout
545E92E8-E402-4C6C-BF1B-BB0BF7D6A396.JPG

Zo maak je het:

  • De Cowboy Caviar
  • Snijd de komkommer, de ajuin, de paprika's en de tomaten fijn en doe ze samen in een mengkom
  • Meng er ook de bonen en de maïs onder. Spoel deze eerst, indien nodig
  • Hak de peterselie of koriander fijn en doe ook deze onder de mengeling
  • Breng op smaak met 1/2tl komijn, 1/4 tl cayennepeper, 1/2 el olijfolie en een snufje zout
  • Een theelepeltje azijn (appelcider of rode wijn azijn) is er ook heel erg lekker bij, maar maakt de mengeling wel iets vochtiger
935401EE-7B3F-4A69-98A1-FF48F18F5582.JPG
  • De jalapeño cheese dip
  • Laat de cashewnoten weken. Dit doe je idealiter minimaal 6uur. 
  • Stel dat je deze stap vergeet of je hebt er geen tijd voor, dan kan je de noten ook 10 minuten koken. Het nadeel hieraan is dat veel van de voedingstoffen door het kookproces worden afgebroken. Dit is dus de worse case ;-)
  • Spoel de cashewnoten en doe ze in een blender samen met
    2 el water
    1 el jalapeño
    een mespuntje lookpoeder, zout en cayennepeper
    1/2 tl kurkuma  
    1/2 el edelgiestvlokken 
  • De ideale textuur voor de dip is volgens mij zodat je het juist kan gieten; voeg dus indien nodig nog een beetje extra water toe
  • Je kan er ook mee spelen hoe pikant je de saus maakt door wat meer of minder jalapeño en/of cayennepeper toe te voegen
  • De kurkuma voeg ik er extra aan toe voor de gele kleur en dus het 'kazige' effect :-)
  • Werk de burrito af met avocado
7B1048CD-3C65-41F6-A207-AC8A6EDAA4EF.JPG
DD7E39DE-2A51-46C4-B55D-E82FCF9F05B5.jpg

Veel kookplezier

&

Eet smakelijk

Yours truly,

Camille-Beetsnroots 4.png