CHILI SIN CARNE

De ídeale kennismaking met het concept 'plant based' en een schot in de roos voor al wie tegen een stootje kan. Mexicaanse vibes gegarandeerd!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • Plantaardige olie
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's 
  • 1 butternut pompoen
  • 4 teentjes look
  • 1 eetlepel chilipoeder of 1 verse chilipeper 
  • 1 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Laurier
  • Zwarte bonen
  • 400g tomatenblokjes (vers of uit blik)
  • 2 kopjes groentenbouillon
  • 1 blik tomatenpuree 
  • Zout
  • 2 avocado's 
  • Tortillas
  • Koriander

Zo maak je het:

  • Verwarm de olie in een voldoende grote kookpot 
  • Voeg er de look en ui aan toe
  • Wanneer de ui goudbruin wordt voeg je er de butternut en paprika aan toe
  • Voeg er na enkele minuten de chili, kaneel, komijn aan toe en stoof het geheel een minuut aan 
  • Voeg er de bonen, laurier, bouillon, passata en de tomatenblokjes aan toe 
  • Zet een deksel op de pot en laat ongeveer een uurtje koken (regelmatig even roeren) 
  • Wanneer de chili bijna klaar is snijd je de avocado's in blokjes en hak je de koriander fijn 
  • Serveer de chili en werk af met wat koriander, avocado en enkele tortilla chips  

Veel kookplezier 

eet smakelijk