BEETS & ROOTS HUMMUS

Eigenlijk schandalig he, je blog Beets & Roots noemen en dan geen enkel recept met rode biet online hebben staan. Tijd om daar verandering in te brengen, dacht ik zo. Zie hier dus dan; een beetje product placement, dagelijks bij u op de aperitieftafel. 

Beetroot hummus- Ibiza- _XT13769 - © Beets & Roots - © Beets & Roots.jpg

Dit heb je nodig:

  • Kikkererwten: de hoeveelheid laat ik aan jullie over. Ik overdrijf graag want hummus vliegt er bij ons altijd razendsnel door. Je kan kikkererwten uit blik gebruiken of gedroogde die je eerst een nachtje laat weken.
  • Look: Je moet ongeveer 1 teentje look per 2 kopjes kikkererwten rekenen. 
    Tip: Als je niet zo fan bent van rauwe look, kan je deze eerst een beetje opbakken, maar de kern van de teen verwijderen helpt ook al.
  • Tahini: Mijn vuistregel in de keuken is NAAR SMAAK, en dat geldt ook hier. Ik hou wel van tahini dus gebruik ongeveer 1 eetlepel per 2 kopjes kikkererwten. 
  • Olijfolie:  The fat you eat is the fat you wear. Ik zeg dus 'hoe minder, hoe beter'. Voor de smaak voeg ik 1 à 2 eetlepels toe.
  • Vocht van de kikkererwten/water: Gebruik je kikkererwten uit blik, hou dan zeker het vocht bij. Dit dient uitstekend als bindmiddel. Ook het kookvocht, als je gedroogde kikkererwten gebruikt niet weggieten dus. De hoeveelheid water moet je een beetje uittesten. Scheutjes blijven toevoegen tot je de gewenste textuur bereikt.
  • Rode biet: 1 gekookte rode biet per 2 kopjes kikkererwten.
  • Peterselie: Een handje vol, zoals we het graag hebben. 
  • Peper & zout: obviously.
  • Komijn: Geen hummus zonder komijn.
  • Citroen: Een scheutje. 
- DSCF7940 - © MORREC.jpg

Zo maak je het:

  • Dit is een gouden tip: eerst de tahini en het citroensap al een klein minuutje blenden. Je zal zien dat dit te textuur van je hummus alleen maar bevordert. 
  • Dan gaan de olijfolie, peterselie, look, komijn en het zout erbij. Weer een minuutje blenden.
  • Voeg nu de rode biet toe en blend ook dit weer even.
  • Voeg een eerste deel van de kikkererwten er aan toe en blend dit opnieuw een minuut. Daarna kan je de rest van de kikkererwten toevoegen om het geheel dan weer samen te mixen.
  • De hummus zal nu waarschijnlijk nog te droog en dik zijn, dus nu kan je wat van het vocht of water toevoegen. Begin met 2 à 3 eetlepels, je kan altijd nog meer toevoegen.
  • Als de hummus een smeuïg geheel is geworden, kan je hem serveren. Maar eerst proeven natuurlijk en bijkruiden als het nodig is, naar smaak.
  • Afwerken kan je doen met een paar extra blaadjes peterselie en wat olijfolie.
Beetroot hummus- Ibiza- _XT13778 - © Beets & Roots - © Beets & Roots.jpg

Veel kookplezier 

Eet smakelijk

Camille-Beetsnroots 4.png