Over beets & Roots

Eten is liefde en liefde is eten, ‘t is maar hoe je het bekijkt.
— Camille
IMG_8360.JPG

Welkom aan alle plantbased lovers, die-hard vegans, flexi- vegans of vegetariërs, foodies, healthfreaks, carnivoren en omnivoren en gewoonweg iedereen die eens iets anders wil proberen. Op Beets & Roots vind je eenvoudige plantbased recepten geïllustreerd door smakelijke foto’s, weetjes over voeding en gezondheid en ook vooral het bewijs dat het bij plantbased wholefoods niet draait om wat je niet mag eten, maar juist om wat je allemaal in overvloed mag eten. 

Filosofie achter Plantbased

Op 24 februari 2016 besloten Christophe en ik over te schakelen op een wholefoods plantbased diet. Dat wil zeggen dat we het gebruik van dierlijke producten vanaf dan zoveel mogelijk vermeden (zeg nooit nooit) en alternatieven zijn beginnen zoeken in plantaardige voeding. Wat begon als een experiment draaide echter al snel uit in een grote passie, die vandaag de dag het grootste deel van mijn tijd en aandacht krijgt. Na verschillende boeken te hebben gelezen, documentaires te hebben bekeken en blogs te hebben afgeschuimd, omarm ik vandaag deze levensstijl hoofdzakelijk vanuit 2 verschillende invalshoeken: mijn gezondheid én mijn omgeving.

Ikzelf houd niet van extremen en hou er niet van om mezelf dingen te verbieden en daarom sluit ik ook niets uit. Heb ik morgen zin in pizza, dan eet ik pizza. Met kaas, so be it. Ik moet er dan wel bij nemen dat ik er achteraf de gevolgen van draag, want verteren gaat dan een stuk moeizamer en er steken gegarandeerd een paar puistjes de kop op. Ik wil dus niet beweren dat iedereen van vandaag op morgen vegan of planteneter moet worden, maar de grootste motivatie en de reden dat ik het zo gemakkelijk volhoud is omdat ik al na enkele weken een enorm verschil merkte aan mijn lichaam, vanbinnen en vanbuiten. Zowel fysiek als mentaal voel ik me veel beter bij mijn keuze voor onbewerkte en plantaardige voeding, anders dan na een bord vol lege calorieën. Daarnaast vind ik het leuk om creatief te leren denken in de keuken en klassieke gerechten te herwerken. 

Waarom Beets & Roots

Ik neem jullie graag mee naar mijn twee favoriete plekken in huis; de keuken en de tafel. Want koken (lees; experimenteren) en eten zijn twee van de dingen die ik het allerliefste doe. Delen is er een derde. 

Omdat ik heel vaak van familie en vrienden te horen krijg dat het moeilijk is om te bedenken welke veganistische maaltijden je zoal kan klaarmaken, en omdat ik het heerlijk vind dat er dus wel degelijk vraag naar is, besloot ik Beets & Roots op te starten; een platform waar je terecht kan voor vegan receptjes van elk soort. 

Camille in een notendop

Ik hou van brunchen, lunchen, aperitieven, dineren, van koken en van alles wat met eten te maken heeft. Mijn andere passies zijn fotografie, reizen, horeca, gezondheid en schrijven. Voor dieren en notitieboekjes (en nog een ellenlange lijst) heb ik een enorm zwak en ik zou durven denken dat anderen me zien als een goedlachse, chaotische, genietende dromenjager. 

Doordeweeks kom ik uit bed om klanten gelukkig te maken bij Kaffeenini, om te bloggen en te editen, om te koken en te koken en te lezen en over mezelf te leren. Daarbuiten vind je mij gegarandeerd aan de andere kant van de toog, liefst op een terras, met koffie en een berg eten. 

Ik geloof dat het in deze tijden ontzettend moeilijk, maar wel belangrijk is om voor jezelf een gezonde balans te vinden tussen voeding, ontspanning en gezondheid en ik ondervind ook dat velen daar een guideline bij nodig hebben. Ik hoop dan ook dat dit platform jullie daar al wat bij kan helpen. 

Aarzel niet om mij een berichtje te sturen als je vragen of opmerkingen hebt en onthoud; progress over perfection, maak bewuste keuzes waar je zelf 100% achter staat, lach, proef, leef en geniet. 

IMG_9138.JPG

 

With love,